Slon africký Bush

Vedecká klasifikácia slonov afrických Bush

Kráľovstvo
Animalia
Kmeň
Chordata
Trieda
Mammalia
objednať
Proboscidea
Rodina
Elephantidae
Rod
Loxodonta
Vedecké meno
Africká Loxodonta africana

Stav ochrany slonov afrických Bush:

Takmer ohrozený

Slon africký Bush Umiestnenie:

Afrika

Zábavný fakt o africkom Bushovi:

Môže piť až 50 galónov denne!

Fakty o slonoch africkom Bush

Korisť
Tráva, ovocie, korene
Meno mladých
Teľa
Skupinové správanie
  • Stádo
Zábavný fakt
Môže piť až 50 galónov denne!
Odhadovaná veľkosť populácie
300 000
Najväčšia hrozba
Pytliactvo a strata biotopov
Najvýraznejšia vlastnosť
Veľké, zaoblené uši
Ostatné mená)
Slon africký
Obdobie tehotenstva
20 - 24 mesiacov
Biotop
Lesy, savany a nivy
Predátori
Človek, lev, hyena
Strava
Bylinožravec
Priemerná veľkosť vrhu
1
Životný štýl
  • Denné
Spoločný názov
Slon africký Bush
Počet druhov
1
Poloha
strednej a južnej Afriky
Slogan
Môže piť až 50 galónov denne
Skupina
Cicavec

Fyzické vlastnosti slona afrického Bush

Farba
  • Hnedá
  • Šedá
Typ pleti
Koža
Najvyššia rýchlosť
25 míľ / h
Dĺžka života
60 - 70 rokov
Váha
3 600 kg - 5 400 kg (7 900 libier - 12 000 libier)
Výška
3 m - 3,5 m (10 stôp - 12 stôp)
Vek sexuálnej zrelosti
11 - 20 rokov
Vek odstavenia
6 - 18 mesiacov

Klasifikácia a vývoj slonov afrických Bush

Slon africký Bush je dnes najväčší zo všetkých živých tvorov na zemi a niektorí jedinci dorastajú do hmotnosti viac ako 6 ton. Predpokladá sa, že slon bol pomenovaný podľa gréckeho slova pre slonovinu, čo znamená, že slony boli pomenované pre svoje jedinečne dlhé kly. Aj keď mnohí predkovia slona afrického Bush vyhynuli počas poslednej doby ľadovej (vrátane mamuta vlnkovaného), dnes tu zostávajú tri odlišné druhy slonov, ktorými sú slon ázijský (z ktorých existuje množstvo poddruhov). ), Slon africký Bush a Slon africký lesný. Aj keď sú tieto dva druhy slonov veľmi podobné, slon africký Bush sa považuje za všeobecne väčší ako slon africký lesný, ktorý má guľatejšie uši a rovnejšie kly.



Anatómia a vzhľad slona afrického Bush

Slon africký Bush je najväčší známy suchozemský cicavec na Zemi. Slony africké Bush dosahujú výšku až 3,5 metra a samice sú o niečo menšie približne 3 metre. Telo slona afrického Bush môže tiež dorásť do dĺžky 6 až 7 metrov. Kly slona afrického Bush môžu byť dlhé takmer 2,5 metra a zvyčajne vážia medzi 50 až 100 librami, čo je zhruba to isté ako malý dospelý človek. Slony africké Bush majú štyri molárne zuby, každý s hmotnosťou približne 5,0 kg a dĺžkou približne 12 palcov. Keď sa predný pár molárov v ústach slona afrického Busha postupne opotrebováva a vypadáva, zadný pár sa posúva dopredu a v zadnej časti úst slona afrického Busha sa objavujú dva nové stoličky. Slony africké Bush si počas života vymieňajú zuby šesťkrát, ale keď má slon africký Bush medzi 40 až 60 rokmi, už ich nemá a pravdepodobne zomrie od hladu, čo je bohužiaľ častou príčinou smrti slonov v Afrike. divočina.



Distribúcia a biotop slona afrického Bush

Aj keď sa historický rozsah jeho predkov pohyboval až po polárny kruh, dnes sa slon africký Bush vyskytuje hlavne v strednej a južnej Afrike v kočovných stádach, ktoré blúdia po afrických planinách a pasú sa za potravou a hľadajú vodné dierky. Na rozdiel od o niečo menšieho slona afrického lesného, ​​slon africký Bush obýva trávnaté pláne savany a kroviny afrického kontinentu v skupinách, ktoré obsahujú matky a ich teliatka. Stáda slonov afrických Bush všeobecne obsahujú okolo 10 jedincov, ale nie je neobvyklé, že sa rodinné skupiny spoja a vytvoria klan, ktorý môže obsahovať viac ako 1 000 slonov. Tento veľmi spoločenský životný štýl znamená, že slony africké Bush sú na otvorených afrických nížinách menej zraniteľné.

Chovanie a životný štýl slona afrického Bush

Slon africký Bush je nielen neuveriteľne spoločenský cicavec, ale aj veľmi aktívny. Slony africké Bush sú nomádske zvieratá, čo znamená, že sú neustále v pohybe pri hľadaní potravy, takže pohyb v rámci týchto rodinných stád im umožňuje väčšiu ochranu pred predátormi aj pred živlami. Kmeň slona afrického Bush je jedným z jeho najvýraznejších znakov a tento mimoriadne dlhý nos je nielen dostatočne flexibilný na zhromažďovanie a manipuláciu s jedlom, ale aj na zachytávanie vody. Kmeň stromu a jeho kly sa dajú použiť aj na obranu pred predátormi, ako sú napríklad levy, a na boj s inými mužskými slonmi africkými Bushmi počas obdobia párenia. Slony africké Bush sú tiež považované za vysoko inteligentné a emotívne zvieratá prejavujúce správanie, ktoré zahŕňajú dávanie a prijímanie lásky, hlbokú starostlivosť o mladých a smútenie za mŕtvymi príbuznými.



Reprodukcia slonov afrických a životné cykly

Slony africké Bush majú tendenciu žiť relatívne dlhý život, pričom priemerná dĺžka života je 60 až 70 rokov. Slony africké Bush dosahujú pohlavnú zrelosť (sú schopné sa rozmnožovať) po 10 alebo 11 rokoch, sú však považované za najplodnejšie medzi vek 25 a 45 rokov. Slony afrického kra Bush však často dospievajú až vtedy, keď majú takmer 20 rokov. Po párení a období gravidity až 2 rokov sa samici afrického Bush Bush narodí jedno teľa (dvojčatá sú známe, sú však veľmi zriedkavé). Teľa afrického Bush Elephant je kojené 2 roky, ale zostane pod vedením a ochranou stáda, kým nebude dosť staré na to, aby sa uživilo (okolo 6 rokov). V tomto okamihu začnú kly teľa slona afrického Bush rásť.

Diéta a korisť pre slona afrického Busha

Napriek svojej nesmiernej veľkosti je slon africký Bush bylinožravý cicavec, čo znamená, že prežije pri diéte, ktorá sa skladá výlučne z rastlín a rastlinnej hmoty. Prevažnú časť stravy slona afrického Bush tvoria listy a konáre, ktoré sa jej kmeňom zbavia stromov a kríkov. Slon africký Bush sa tiež pasie na ovocí a trávach a svoje obrovské kly využíva na kopanie koreňov v zemi a na zbavovanie kôry stromov. Jedlo sa do jeho úst podáva pomocou kmeňa a veľké ploché zuby slona afrického Bush sú potom dokonalým nástrojom na rozomletie vegetácie a rastúcich rastlín tak, aby sa dali ľahšie stráviť.

Sloni afrického dravca a hrozby

Slon africký Bush nemá nijakých skutočných prírodných predátorov, ktorí by ohrozovali jeho prežitie, a to najmä kvôli jeho samotnej veľkosti a skutočnosti, že slony africké Bush sú často v bezpečí stáda. Slony africké Bush sú mierumilovní obri Afriky a je vidieť, že bez problémov obývajú africkú divočinu spolu s ďalšími veľkými cicavcami a vtákmi. Vo svete zvierat môžu byť levy a hyeny občas schopné vyzdvihnúť mladého slona afrického Bush, ktorý bol oddelený od svojej matky a je známe, že útočí na dospelých, starých a chorých, a preto zraniteľnejších. Ľudia, ktorí pytliakajú slonom africkým Bushom za kly zo slonoviny, sú najväčšou hrozbou pre ich prežitie spolu so stratou biotopov na celom kontinente.



Slon africký Bush Zaujímavosti a fakty

Na začiatku 19. storočia bol príbeh slona afrického Bush veľmi odlišný, pretože po africkom kontinente sa pohybovalo až 5 miliónov jednotlivcov. V dôsledku zvýšeného dopytu po slonovine sa však predpokladá, že populácia slona afrického Bush v niektorých oblastiach poklesla až o 85%. Hovorí sa, že veľké uši slona afrického Bush majú tvar trochu podobného Afrike, ale tieto veľké chlopne kože slúžia nielen na sluch, ale sú nevyhnutným nástrojom na ochladenie slona v afrických horúčavách. Rovnako ako mnoho bylinožravcov nájdených v celej Afrike, aj teľatá môžu od narodenia chodiť, aby maximalizovali svoje šance na prežitie. Dospelý slon africký Bush môže každý deň vypiť až 50 litrov vody a dokáže do svojich kmeňov naraz nabrať 1,5 litra vody.

Vzťah slona afrického s ľuďmi

Je smutné, že kvôli nárastu vonkajšieho záujmu o Afriku a jej exotické divy (najmä do polovice 20. storočia) sa populácia afrického Bush Elephant zničujúcim spôsobom zmenila na vyhynutie. Potom, čo boli pytliaci roky brutálne zabití pre svoju slonovinu, africké Bush Elephants zmizli z veľkej časti ich pôvodného prostredia. V roku 1989 zaviedol celosvetový zákaz lovu slonovej slony po tom, čo populácia tak dramaticky poklesla na celom kontinente. V severných a stredných častiach Afriky je dnes africký slon Bush vzácny a obmedzuje sa na chránené oblasti. Aj keď je to podobné aj na juhu, predpokladá sa, že populácia slona juhoafrického je na tom lepšie, odhadom okolo 300 000 jedincov v regióne.

Stav ochrany slonov afrických Bush a súčasný život

Populácia slonov afrických Bush dnes, aj keď sa zotavuje, je stále ohrozená zvyšujúcou sa úrovňou nelegálneho pytliactva a ničenia biotopov. Odlesňovanie na území slona afrického Bush znamená, že slony africké Bush prichádzajú o jedlo a prístrešie, vďaka čomu sú vo voľnej prírode zraniteľnejšie. Napriek zákazu sú slony africké Bush neustále ohrozované aj pytliakmi, ktorí slony lovia pre svoje slonovinové kly.

Zobraziť všetkých 57 zvieratá, ktoré začínajú A

How to say Slon africký Bush v ...
BulharskýSlon africký savana
ČeskySlon africký
DánskySlon africký savana
NemeckySlon africký
AngličtinaSlon Savannah, Slon Bush
ŠpanielskySlon africký savana
FrancúzskySlon africký
FínskySavanninorsu
ChorvátskySlon africký
MaďarskýAfrický telefón
JapončinaSlon africký
HolandskySlon africký
PoľskýSlon africký
PortugalčinaSlon, slon-africký
ŠvédskySlon africký
TureckéAfrika fili
Zdroje
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide to the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Encyklopédia zvierat Kingfisher
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009), Atlas ohrozených druhov
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopédia cicavcov
  8. Klasifikácia slona afrického Busha, tu: http://science.jrank.org/pages/2427/Elephant.html
  9. Evolution Of Elephants, k dispozícii tu: http://www.buzzle.com/articles/evolution-of-elephants.html
  10. Elephant Intelligence, k dispozícii tu: http://www.suite101.com/content/elephant-evolution-and-intelligence-a167231
  11. Informácie o slonoch afrických, dostupné tu: http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/elephants/african_elephants/
  12. O slonoch afrických Bush, dostupné tu: http://www.nature.org/animals/mammals/animals/elephant.html

Zaujímavé Články