Africký tučniak

Vedecká klasifikácia tučniaka afrického

Kráľovstvo
Animalia
Kmeň
Chordata
Trieda
Vtáky
objednať
Sphenisciformes
Rodina
Spheniscidae
Rod
Spheniscus
Vedecké meno
Spheniscus demersus

Stav ochrany tučniaka afrického:

Ohrozený

Umiestnenie afrického tučniaka:

Afrika
Oceán

Zábavný fakt o tučniakovi africkom:

Jediný druh tučniaka v Afrike!

Fakty o tučniakovi africkom

Korisť
Ryby, kalmáre, kôrovce
Meno mladých
Chick
Skupinové správanie
  • Kolónia
Zábavný fakt
Jediný druh tučniaka v Afrike!
Odhadovaná veľkosť populácie
140 000
Najväčšia hrozba
Narušenie biotopu
Najvýraznejšia vlastnosť
Ružové žľazy nad očami
Ostatné mená)
Jackass Penguin
Typ vody
  • Soľ
Inkubačná doba
40 dní
Age Of Fledgling
3 - 5 mesiacov
Biotop
Ostrovy Skalnatého oceánu
Predátori
Žraloky, tulene kožušinové, čajky
Strava
Mäsožravec
Životný štýl
  • Denné
Spoločný názov
Africký tučniak
Počet druhov
1
Poloha
juhozápadné africké pobrežie
Priemerná veľkosť spojky
2
Slogan
Jediný druh tučniaka v Afrike!
Skupina
Vták

Fyzické vlastnosti tučniaka afrického

Farba
  • Šedá
  • čierna
  • biely
Typ pleti
Perie
Najvyššia rýchlosť
12,4 mph
Dĺžka života
10 - 15 rokov
Váha
2 kg - 5 kg (4,4 libry - 11 libier)
Výška
60 cm - 68 cm (24 palcov - 27 palcov)
Vek sexuálnej zrelosti
3 - 4 roky

Zaujímavé Články